Om stedet / Faciliteter / ROUNDPEN

Roundpen

 
Vi har i løbet af maj 2014, haft gang i flere projektere, og denne gang kom vi også til vores roundpen.
Der gik ikke mange dage før den var bygget, og efter vores årlige arbejdsdag hvor vi havde nogen hjælpesomme piger, blev der sat en sidste hånd på den med en omgang olie. Vi synes selv den er blevet rigtig flot, og den har ligeledes fået en god bund fra Dansand.
 
 
Ridebund

En ridebund fra Dansand® A/S er gennemtestet af The Sports Turf Research Institute (STRI UK).

Sandet er testet på hesten, således at man ved hjælp af varmesøgende røntgen kan se hvilken type sand, der giver den mindste belastning på hovled og kryds - både ved spring og dressur:

Spring: Testen har omhandlet Kickback og Landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hovled samt skuldre ved landing.

Dressur: Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i hovleddet. Man vil opleve en bedre kontakt og mere stabil kontrol med den nye bund.

Sandet bliver brugt af bl.a. Nosto, Ridebaner.dk og Martin Collins, som alle bygger for mange af de professionelle ryttere. Nosto har eksempelvis lavet bane for Tina Lund, Mike Patrik Leickle, Joakim Thomsen, Opvisningshallen Wilhelmsborg og har leveret til Garderhusarerne samt leveret de seneste 3 år til Berstoffparken
Krogsagergaards Ridecenter - Skivevej 85b 9500 Hobro  | Tlf.: 42191915