Om stedet / Faciliteter / DRESSURBANE

NY DRESSURBANE

 
Vi har i løbet af maj 2014, lagt en sidste hånd på vores nye udendørs dressurbane, og vi er super tilfredse med den.
Banen var kun et par ugere gammel, da den beviste hvor godt drænet den er.  I slutningen af maj, kom der et skybrud, der ellers ville sætte en hvilken som helst udendørs dressurbane på prøve. Men vores bekymringere stod til skamme, der gik kun et par timer efter skybrudet var over, til at man kunne ride i den uden den mindste vandpytte.
 
 
Ridebund

En ridebund fra Dansand® A/S er gennemtestet af The Sports Turf Research Institute (STRI UK).

Sandet er testet på hesten, således at man ved hjælp af varmesøgende røntgen kan se hvilken type sand, der giver den mindste belastning på hovled og kryds - både ved spring og dressur:

Spring: Testen har omhandlet Kickback og Landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hovled samt skuldre ved landing.

Dressur: Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i hovleddet. Man vil opleve en bedre kontakt og mere stabil kontrol med den nye bund.

Sandet bliver brugt af bl.a. Nosto, Ridebaner.dk og Martin Collins, som alle bygger for mange af de professionelle ryttere. Nosto har eksempelvis lavet bane for Tina Lund, Mike Patrik Leickle, Joakim Thomsen, Opvisningshallen Wilhelmsborg og har leveret til Garderhusarerne samt leveret de seneste 3 år til Berstoffparken
Krogsagergaards Ridecenter - Skivevej 85b 9500 Hobro  | Tlf.: 42191915